Efter förvärv – Vad göra nu?

Som jag nämnt lite kort tidigare så är fastigheten i ett äldre skick, dvs renoveringsbehov finns, och innan jag tänkte berätta exakt vad det är jag gör/kommer göra så tänkte jag berätta mina tankar kring förvaltningsstrategi för fastigheten samt mina långsiktiga fastighetsplaner så att man förstår varför jag gör och prioriterar som jag gör.

Fastigheten som jag köpt ligger väldigt långt ifrån där jag bor, vilket gör att jag inte kommer kunna vara där speciellt ofta, och jag kommer inte kunna åka dit över dagen för att byta en glödlampa etc. Min far kommer att ha närmre väg dit, dock 1,5 h bilväg, men han är händig och har tiden att hjälpa till med saker som kan dyka upp (då han är pensionär).

Min plan är att så fort som möjligt förvärva en till fastighet, givetvis måste det vara ”rätt” fastighet till rätt pris etc, men för att kunna genomföra detta så måste jag bygga upp ett större eget kapital. Hur mycket beror givetvis på vilken fastighet jag köper, och även hur banken ser på detta (återvänder till detta i ett annat blogginlägg). Men kort och gått, jag vill ha en offensiv strategi när det gäller förvärv av nästa fastighet och för det så behövs det kapital, och genom att hålla nere kostnaderna i denna fastighet så kommer jag fortare dit.

Med detta sagt så kommer jag alltså att göra så ”enkel” renovering som möjligt, för att inte behöva plöja ner massa pengar nu i fastigheten. Detta gör att när jag hyr ut lägenheterna så kommer kök och toaletter vara av äldre modell.
När jag ändå är inne på detta område så går mina tankar kring val av hyresgäster också i den linje att jag givetvis vill ha hyresgäster som ”accepterar” lägenheternas skick, men som också är enkla att ha och göra med när man inte kan vara på plats särskilt ofta. Min önskehyresgäst är äldre par alternativt äldre damer.

Följande ser jag kommer behöva genomföras i fastigheten:

Lgh 1:
Måla hela köket (inkl luckor etc), Måla om sovrum och garderob, måla toalett, lägg nytt golv i hall och kök.

Lgh 2:
Måla hela köket (inkl luckor etc), Måla om sovrum och garderob, måla toalett, lägg nytt golv i hall, kök och sovrum.

Lgh 3:
Denna är uthyrd och jag kommer inte att göra någonting initialt med denna lägenhet, däremot har jag planer på sikt att dela upp denna i 2 lägenheter, men mer om det senare.


Sen finns det en massa små saker i respektive lägenhet som behöver fixas (då dessa inte varit uthyrda på lång tid, och behöver åtgärdas), exempelvis byte av ringklockor, nermontering av gammalt larm, uppsättning av postlådor, fix av trasiga persienner, byte av termostater på element plus en massa annat smått och gott.

Min plan är att göra detta arbete själv, dels för att spara in på arbetskostnad, men även för att det hade varit svårt att projektleda detta på håll utan att vara där, och är jag ändå där, så kan jag likväll göra det själv. Jag tycker dessutom om att jobba med kroppen, så för mig är det positivt att få lite omväxling från stillasittande kontorsjobb.Kommentera

E-postadressen publiceras inte.