Reflektion efter första förvärv

Efter mitt första förvärv så kan jag konstatera att man lärt sig väldigt mycket om hur allting kring fastighetsaffärer fungerar. Jag tänkte spalta ner mina korta insikter och reflektioner nedan (Ja jag gillar listor:)):

  • Var ute i god tid med finansiering och koppla in bankman tidigt i processen. Detta är något jag delvis gjorde, men jag stötte i slutändan på patrull på grund utav semestertider och okunskap kring hur saker tar tid. Egentligen kan jag nog skriva ett helt blogginlägg om bara denna del, då jag sprungit på några minor på vägen, vilket i slutändan ledde till att jag finansierade förvärvet med egna medel, lån av bank samt revers med en av säljarna. Jag har idag ingen bank som lånat mig pengar med fastigheten som säkerhet. Däremot lånade jag privat 500 000 SEK (Blanco, då jag själv jobbar på bank så kunde jag få detta till en ränta om 3,25 %, vilket är helt OK under en period) för att hinna med att göra betalningen i tid till säljarna
  • Ordning och reda är a och o. Det är mycket avtal (blev kanske ganska mycket för min affär då den blev lite speciell), men i slutändan så är det väldigt viktigt att ha koll på alla avtal och deadlines, dels för att inte affären ska gå i stöpet men även för att känna att man har kontroll över hela affären.
  • Jag har ingen person i min direkta närhet som har någon erfarenhet och kompetens inom detta område vilket jag känner att jag saknar, det hade varit guld värt att ha någon att bolla och prata med när frågor och utmaningar uppstår. Vilket det garanterat gör vid ett första förvärv.
  • Det är sjukt kul och spännande att på egen hand lyckas genomföra ett förvärv av en hyresfastighet, och i slutändan stå där med ännu mer jobb framför sig:) Jag återkommer i ett senare blogginlägg kring vad jag nu skall göra med fastigheten och lägenheterna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.